09-11

Helt sjukt! Men de är hela 10 år sedan tragedin i USA när planen kraschade in i World Trade Center. Kommer ihåg när vi först hörde de och såg bilderna på nyheterna, alla va hos mormor för att äta middag. Alla står runt tvn och de är helt knäpptyst! Alla va så chockade.





Igår hölls de en minnecermoni för offren vid Ground Zero på södra Manhattan.
Flera tysta minuter hölls under dagen.

"08.46, det klockslag då det första planet kraschade in i norra World Trade Center-tornet den där soliga morgonen för tio år sedan, hölls en första tyst stund, följt av tre ödesmättade klockslag. Därefter läste borgmästaren Michael Bloomberg en dikt.

Nya maningar till tystnad och stillhet följde vid fem senare klockslag: 09.03, när det andra planet kraschade in i södra tornet. 09.37, när Pentagon träffades av ett tredje plan. 09.59, när det södra tornet rasade, 10.03, när Uniteds flight 93 störtade i Shanksville i Pennsylvania  och 10.28, när norra WTC-tornet rasade."

(aftonbladet)

 

Och nu 10 år senare, också 09-11 fast närmare bestämt 07-09-11 kom nästa olycka. Ett plan med hockeylaget Lokomotiv från Jaroslavl, Ryssland kraschade några kilometer från flygplatsen då planet fattade eld strax efter att de lyft. Endast en överlevde kraschen, en i flygplanspersonalen och 43 avled. däribland svenska Stefan Liv som tidigare spelat i HV71.

Tydligen fick ine planet tillräckligt med höjd efter start och körd rakt in i en telefonmast innan de landade i en sjö och fattad eld.
Laget va på väg till Minsk för match när planet kraschade och i torsdag hölls en minnescermoni i Minsk för att hedra offren. Patrik och jag satt här och tittade helt knäpptysta.

Jag förstod inte ett ord av som sades men de va så hemskt att se så många människor som va där och sörjde att de inte gick att sluta. Tårarna bara forsade.

.....

Imorse va de dags för första kontrollskrivingen i matte c. Kändes bättre än jag trodden men är asnervös för verkar som alla fått olika svar på de mesta :S

De positiva är att vår grupp börjar labba imorn så torsdagen och fredagen fick vi sluta två timmar tidigare än vi första trodde, så veckan blev inte så lång ändå :)

I lördags va Carro o Sandra här. Va äntlgen dags för vår utekväll. Så sjukt mycket minnen från när vi va små allesammans xD Så grymt kul!!!!

lagom mycket folk på Garbos med. Fast vi kom igång med drickat typ vid 20:00 så starta sent, men de kändes ändå dan efter, verkar som vi börjar bli gamla här ;)

Vi låg kvar i sängen till efter 12, då va de dags för en fika. Hoppas verkligen de blir en repris snart och inte ytterligare tre år till nästa gång ;D De är ju skandal!

Men vi får väl se :D

 


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0